Tips en Trucs voor het bestrijden van muizen in huis

  • Zodra er geconstateerd is dat er muizen in huis zijn direct actie ondernemen! Muizen planten zich snel voort, en voor je er erg in hebt ontstaat er een muizenplaag.

 

  • Zorg voor een schone leefomgeving. Laat geen etensresten achter. Verstop deze waar nodig in bakjes / trommels of hoog in de kasten. Dit geldt ook voor kruimels en andere etensresten die op de grond vallen. Zo kunnen de muizen niet aan de nodige voedingsmiddelen komen om te overleven.

 

 • Maak alle gaten en kieren in huis dicht. Zorg ervoor dat muizen niet meer uit hun holletje het huis in kunnen kruipen. Muizen hebben een hele zachte skeletten en kunnen door kieren van een halve centimeter kruipen. Stevige deurborstels kunnen ook een uitkomst bieden.

 

  • Wil je muizen bestrijden door ze te vangen? Dan moet een goed lokmiddel gekozen worden om de muizen aan te trekken. Veel mensen denk dat muizen enorm veel van kaas houden, helaas is dat beeld niet kloppend. Muizen verkiezen liever zoetigheid boven een blokje kaas. Het beste aas om muizen mee te lokken is pindakaas. Sommige mensen hebben ook successen behaald met behulp van chocolade.

 

  • Neem een kijkje op deze site naar de verschillende bestrijding mogelijkheden. Kies je voor het vangen van muizen of ga je toch voor het uitroeien van de muizenplaag? U heeft verschillende mogelijkheden. Van muizengif tot een apparaat dat ultrasone geluiden produceert.

 

  • Een kat is ook een uitstekende muizen verjager. De kat hoeft niet eens muizen te vangen om de plaag weg te jagen. De geur van een kat doet de muizen sidderen van angst. De muizen zullen dus minder snel terugkomen met een kat in huis.

 

  • U heeft alles geprobeerd om muizen in huis te bestrijden, maar niks werkt? Dan is het toch echt tijd om professionele hulp in te schakelen. Zoek een professioneel ongediertebestrijding bedrijf bij u in de buurt. Deze kunnen de situatie beter inschatten en hebben dagelijks met muizen bestrijding te maken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *