Muizen vangen middelen

Om die vervelende muizen in huis te vangen zijn er verschillende producten op de markt gebracht. Deze producten zijn allemaal geschikt voor particulier gebruik en zijn dus veilig. Het vangen van muizen kan op een diervriendelijke manier gebeuren. Deze diervriendelijke methodes zal ik in deze post behandelen.

Ultrasone oplossingen

Tegenwoordig worden door verschillende bedrijven ultrasone bestrijdingsmiddelen op de markt gebracht. Dit zijn apparaten die een bepaalde toon uitzenden, welke uiteraard niet hoorbaar is door de mens. Deze toon is door de muizen wel hoorbaar en veroorzaakt veel stress, irritatie en ongemak zodat ze een ander onderkomen zoeken. De werkingssnelheid van het apparaat kan verschillen. Sommige mensen zeggen dat het na een maand pas werkt terwijl er met andere apparaten veel sneller resultaten geboekt worden. Als u besluit een muizenverjager te kopen let goed op het bereik. Verwacht niet dat het apparaat de ultrasone toon door het hele huis verspreidt. Een goede oplossing is een aantal kleine varianten kopen en die per kamer uit te zetten.

Muizen vallen

Naast de traditionele klapval welke muizen doodt zijn er nog andere vallen op de markt die de muis niet doden, maar wel vangen. De muis wordt dan in de val gelokt en wordt vervolgens opgesloten. Het voordeel van deze methode is dat de muis op een diervriendelijke verwijderd kan worden. Zonder bloedvergieten dus.
Doe wat lokaas in de kooi of in de val en zet deze val vervolgens uit. De muis komt de val in om van het aas te eten en activeert daarmee de val. De muis is nu gevangen en kan geen kant meer op.
Let er goed op dat als u deze methode gebruikt dat u de muis niet al te dichtbij huis uitzet. Muizen weten gemakkelijk de weg weer terug te vinden naar uw huis.

Meerdere muizen vallen

Het voordeel van diervriendelijk muizen vangen is dat het opruimen van de muizen voor weinig problemen zorgt. U hoeft geen muizenlijkjes van de grond te rapen. Ook zijn er veel vallen die meerdere muizen kunnen vangen per keer. Deze vallen zien eruit als een soort doos en hebben net als alle andere vallen een bepaald mechanisme welke in werking treed zodra de muis in de val loopt.
De muis wordt vervolgens in een andere compartiment geplaatst door de val. Dit kan elektrisch gebeuren of door middel van een opwind systeem. Deze doos plaatst u langs de wand, waar de meeste muizen langs lopen. Zo kunt u in een nacht tot wel 5 muizen per keer vangen.
Even naar het bos voor een wandelingetje met de muizenval en weg zijn de muizen uit huis.

Deze muizenvallen of muizenverjagers kunt u bij de lokale dierenwinkel of bouwmarkt kopen.
Als deze diervriendelijke opties niet werken kunt u altijd nog een kijkje nemen bij de bestrijdingsmiddelen.