Muizen in huis vangen

U heeft geconstateerd dat er zich muizen in huis begeven. De volgende stap is om direct actie te ondernemen. Voordat je het weet is die ene muis vermenigvuldigd en zit je met een enorme muizenplaag. Het is dan ook noodzaak om zo nauwkeurig mogelijk te werk te gaan. Neem een kijkje bij tips en trucs om te kijken hoe je het in huis onaantrekkelijk maakt voor de muizen. Laat bijvoorbeeld geen etensresten liggen en maak goed schoon. Zorg ervoor dat de muizen zich nergens aan kunnen vergrijpen. Let daarbij goed op want het zijn hele goede klimmers. Stop brood in de broodtrommel en verberg andere etenswaren in kastjes en / of trommels. Ook is het handig om het huis na te lopen op kieren en gaten waar de muizen eventueel doorheen kunnen kruipen. Deze gaten kunt u het best dichten om te voorkomen dat de muizen door het huis kunnen lopen.

Hoe te vangen?

Helaas laten muizen zich niet zo snel vangen. Gelukkig sta je er niet alleen voor en is er een enorme hoeveelheid informatie en gereedschap tot uw beschikking.

De meest voorkomende manier om muizen te vangen is de ouderwetse muizenval. Dit is een val waarbij je de muis met eten moet lokken. Zodra de muis de val activeert schiet er een metalen beugel los die terecht komt op het hoofd of op de rug van de muis. Dit gebeurt heel snel en de muis is in een klap dood.

Het beste lokmiddel voor dit soort vallen is kaas maar de onbetwiste favoriet is toch echt pindakaas.

Het voordeel van deze methode is dat er snel resultaat geboekt wordt. Het grote nadeel van deze methode is dat je de stoffelijke overschotten van de muizen op moet gaan ruimen. Een niet al te prettige klus vinden de meeste mensen.

Hoe kan ik de muizen op een diervriendelijke manier vangen?

Naast de reguliere methode zijn er tegenwoordig heel veel verschillende vallen waarbij de muis opgesloten wordt. Deze vallen maken de muis niet dood en dat maakt het voor veel mensen een stuk aangenamer. Het meest voorkomend model is een langwerpige val. Je lokt de muis wederom met wat voedsel. Zodra de muis zich binnen in de val bevindt wordt er door middel van een wip mechanisme de val afgesloten. Nadat de muis gevangen is kan je hem ergens in het bos weer loslaten.

Het overgrote deel van deze vallen zijn van kunststof gemaakt, zodat je goed kan zien of er een muis in de val is gelopen. Het voordeel van deze vallen zijn de diervriendelijkheid. Je hoeft dus geen lijkjes meer van de grond te rapen.

Het overgrote deel van deze vallen zijn te koop bij de lokale dieren speciaalzaak of tuincentra.

Welke vallen zijn er allemaal verkrijgbaar?

Om een goed overzicht te krijgen van de vallen die bewezen werken op een diervriendelijke manier verwijs ik je naar de pagina met muizenvallen. Zo kan je op een fatsoenlijke manier de muizen in je huis bestrijden.