Last van muizen ?

Muizen in huis kunnen heel erg vervelend zijn. Denk bijvoorbeeld aan het telkens weer op moeten ruimen van de rondslingerende muizenkeutels. Een muizenplaag is naast vervelend ook nog eens een gevaar voor de gezondheid. Muizen brengen dan ook allerlei ziektekiemen met zich mee. Je moet er toch niet aan denken om op dezelfde plek je broodje te smeren waar de muizen hun behoefte doen.


Hoe weet je of je muizen in huis heb?

U heeft waarschijnlijk al geconstateerd dat u muizen in huis heeft. Anders was u niet op deze website terecht gekomen. Als u niet zeker weet of u muizen in huis heeft staat hieronder een lijst met kenmerken die erop duiden dat er zich muizen in huis begeven.
Je ziet er zelf eentje lopen.
Er liggen muizenkeutels in huis. De keutels liggen meestal langs de muur of op plekken waar de muizen graag komen zoals in de keuken.
Je hoort geknaag. Muizen houden van knagen en soms kan je dit gewoon in huis horen.
Er hangt een aparte geur op bepaalde plekken in huis. Muizen laten een aparte geur achter en deze is het best te beschrijven als een combinatie tussen muskus en ammoniak.

Wat kan je er tegen doen?

Het beste wat je kunt doen is natuurlijk een muizenplaag voorkomen. Waarschijnlijk is dat nu al te laat, anders was u hier niet. Op deze website staan verschillende manieren om muizen te bestrijden of muizen te vangen. U kunt kiezen uit veel verschillende methoden en technieken. De ene oplossing is duurder dan de ander maar hoeft niet altijd effectiever te zijn. Ook vinden veel mensen diervriendelijkheid een belangrijk punt dat meeweegt in hun beslissing. U kunt zelf het best beoordelen welke bestrijdingsmethode bij uw probleem past.

Muizen bestrijden?

Met muizen bestrijden wordt onder het algemeen het uitroeien van muizen verstaan. Deze manieren hebben maar een doel en dat is het doden van muizen. Van gif tot de ouderwetse houten muizenvallen. Een overzicht van de verschillende methoden vindt u onder het kopje muizen bestrijden.

Muizen vangen?

Onder muizen vangen staan vooral methoden die aanzienlijk diervriendelijker zijn dan het uitroeien van muizen. Er zijn veel diervriendelijke vallen in omloop, en u kunt de muizen dan ook na het vangen op een andere plek loslaten ( wel zo ver mogelijk van uw huis vandaan ). Een overzicht van de verschillende opties vindt u onder het kopje muizen vangen.

Tot slot

Onder het kopje tips en trucs kunt u verschillende tips en trucs vinden die te maken hebben met het tegengaan van muizen. Je kunt daar bijvoorbeeld een uitleg vinden over hoe je met behulp van huis tuin en keuken materiaal je eigen effectieve muizenval kan maken.