Muizen bestrijdingsmiddelen

Om die vervelende muizen in huis te bestrijden zijn er verschillende producten op de markt gebracht. Deze middelen zijn uiteraard geschikt voor particulier gebruik. Hieronder staan enkele oplossingen die u verder op weg kunnen helpen met de bestrijding. De meeste middelen hieronder zijn verkrijgbaar bij uw lokale dierenspeciaalzaak. Ook zijn veel bestrijdingsmiddelen via het internet te bestellen.

De klapval

De klapval is bij uitstek het bekendste middel om muizen in huis te doden. De val bestaat uit een plankje met daarop een scharnierende beugel. De beugel wordt gespannen door middel van een veer. De bedoeling is om met een vergrendeling deze beugel op zijn plaats te houden. De vergrendeling wordt opgeheven zodra de muis zich op het plateau begeeft. Op dit onderdeel wordt dan ook het lokaas geplaatst.
Veel mensen associƫren muizen met kaas, veelal onterecht. Muizen houden liever van wat zoetigheid zoals pindakaas. Zorg dat u niet overdrijft met de hoeveelheid voedsel, want dit kan ervoor zorgen dat de muis alleen wat snoept met als gevolg dat de val niet geactiveerd wordt. Ook is het noodzakelijk om het lokaas om de drie dagen te vervangen.
Zodra de muis de vergrendeling van de klapval activeert schiet de beugel met veel kracht naar beneden. De muis krijgt in de meeste gevallen de beugel op het hoofd of op de nek, waardoor hij opslag dood gaat. Dit is een snelle en dus diervriendelijke methode, aangezien de muis geen lange lijdensweg hoeft te ondergaan.
De klapvallen zijn bij de lokale bouwmarkt, blokker of dierenwinkel te verkrijgen.

Muizen gif

Een ander veelgebruikte methode om muizen te bestrijden is muizengif. Het muizengif komt meestal voor in de vorm van paarse korrels. Dit middel is een multi-dosis middel. Dit houdt in dat de muizen meerdere doses binnen moeten krijgen van het gif voordat het gaat werken. Het is bewezen dat deze methode beter werkt dan de acute middelen, welke sinds 1960 verboden zijn. De muizen kunnen namelijk verband leggen met het opeten van het gif en het overlijden. Zodra ze zien dat hun vriendjes ziek worden zullen ze niet snel meer van het lokaas eten. Muizen knabbelen namelijk aan het lokaas en wachten vervolgens af of ze ziek worden.
Het gif werkt meestal na 4 tot 14 dagen. Let wel op bij het kopen van het gif dat de verpakking niet al te stoffig is. Dit betekend dat het middel al een tijd op de plank in de winkel heeft doorgebracht. Dit kan een negatief effect hebben op de effectiviteit van het bestrijdingsmiddel.
Het gif kan gekocht worden bij de meeste dierenspeciaalzaken.

Lijmplankjes

De lijmplank is een veel besproken middel op het gebied van ongedierte bestrijding. In principe is het gebruik van de lijmplank voor muizen bestrijding illegaal in Nederland, maar door een maas in de wet mogen deze lijmplankjes nog wel verkocht worden.
Lijmplankjes kunnen gebruikt worden om ander ongedierte zoals kakkerlakken tegen te gaan. Maar ook muizen kunnen op het lijmplankje gevangen worden. Zodra je echter een muis vangt met het lijmplankje ben je strafbaar.
Een lijmplankje is een strip met daarop lijm en parfum om de dieren te lokken. Zodra de muis zich op het plankje begeeft kan het geen kant meer op. De muizen gaan in veel gevallen dood van de stress. Ook kan het voorkomen dat de muizen levend aangetroffen worden op de lijmplank waardoor je ze zelf uit hun lijden moet verlossen. Niet echt een aanrader dus.

Lees hier meer over de lijmplank.